Tietoa taitelijasta

Kuka on Paula Oksman?

  • Taidemaalari & Kuvataiteilija
  • Toiminut ammattitaiteilijana vuodesta 1991
  • Taiteilijaksi syntynyt. (v.1970 Kuopio.)
  • Näyttelyjä yli 150 uran aikana.
  • Asuu ja työskentelee Suomessa ja Unkarissa 

Tarina minusta:
Ammatinvalinta ei ollut koskaan epäselvää itselleni. Muille se kyllä oli, esim. opinnonohjaajalleni joka totesi ettei Suomessa kukaan taiteella itseänsä elätä, vaan täytyy hankkia oikea ammatti. Pari lukukautta vaatetusalaa riitti ja siinä oli "oikean" ammatin opinnot. 21-vuotiaana siirryin päätoimiseksi taidemaalariksi, enkä ole sen jälkeen "oikeissa" töissä ollutkaan.

Ensimmäiset öljyvärimaalaukset tein jo 8-vuotiaana isäni väreillä ja
opastuksella. Isäni oli tuolloin harrastaja taidemaalari. 16-vuotiaana sain ensimmäiset tilaustyöni. Merkittäviä askeleita 33-vuotisella ammatti urallani on ollut mm. Yleisradion tilaamat maalaukset tv2 Hovimäki sarjan kuvauksiin.
Tämä yhteistyö kesti lähes kaksi vuotta. Inspiraationi lähde on kokoaikainen uuden oppiminen. Haluan uudistua ja kokeilla erilaisia tekniikoita ja menetelmiä. En halua urautua.

Haluan luoda katsojalle teoksilla tarinan, tunnelman muistoihin tai jopa omaan lapsuuteen. Pelkistetyimmillä teoksilla haen värisävyillä harmonian. Teosten tekotapa vaihtuu työkohtaisesti, riippuen millaista lopputulosta haen. Itsekään en välttämättä tiedä, koska tekniikka ja välineet voivat muuttua työn edetessä. (esim. palettiveitsi, lasta, pensseli, tela, suihkepullo...)

Uran alkuvaiheessa työskentelyni oli kurinalaista ja tekniikka-orientoitunutta. Pyrkimys oli äärimmäiseen naturalismiin, jonka kaavamaisuudesta olen luopunut.
Suuntaviitat näyttävät tänä päivänä modernin ja abstraktin suuntaan. Unohtamatta kuitenkaan juuriani.

 Yhdestoista vuosi Unkarissa, jossa asun ja työskentelen puolet vuodesta. Toinen
puoli Ypäjällä Kanta-Hämeessä. Unkarissa asuminen on itselleni tärkeätä aikaa työskentelyni kannalta, sillä koen saavani runsaasti henkistä pääomaa ja inspiraatiota, mm. linnut, kauriit ,-ja yleensäkin eläimet ovat löytäneet tiensä teoksiini.

Näyttelyjä ammatti-uran aikan yli 150, joista muutama mainitakseen Galleria Kapriisi Kuopio, Tammer Galleria Tampere, Galleria Specktra Kristiinankaupunki, Sanssin kartano Kauhajoki, Galleria Gaala Turku, Galleria Dix Helsinki, Lohjan museo Lohja, Emil Cedercreutzin museo Harjavalta, Galleria Galilei Turku, Keskus galleria Tampere, Galleria Angelo Pori, Galleria Ars Longa Helsinki, Neliögalleria Oulu, Galleria Carree Kuopio, Kulttuurikeskus Cruselli Uusikaupunki, Galleria 4-kuus Helsinki, Pappenheimin linna kansainvälinen taideleiri Unkari, ...teoksia yksityiskokoelmien lisäksi useiden pienten ja suurten yritysten, pankkien, kuntien, museoiden sekä valtion kokoelmissa Suomessa ja ulkomailla.